24 mei 2012

Elton

Eindelijk heb ik de tijd genomen om Elton in elkaar te zetten, alle onderdelen waren al een tijdje geleden gehaakt, maar het dat afwerken doe ik toch niet erg graag.
Natuurlijk eens hij af is ben ik dan weer trots op mezelf dat hij zo'n schatje is geworden.
Maar ons mama wil graag Sylvester en dan dacht ik van eerst even deze anders komt het er misschien nooit meer van. Voor diegene die interesse hebben in het patroon dit is hier  http://www.deliciouscrochet.com/products/amigurumi/elton-the-sheep/ te koop


19 mei 2012

Dolly het schaap

Ik heb deze week weeral veel geluk gehad, omdat ik nu een patroon mocht testen van amigurumi dat my compleet ligt. Het is een schaap met de naam Dolly, het zal binnenkort als kooppatroon aangeboden worden via Ravelry, het patroon is een creatie van Ekaterina Sharapova en zij maakt ze toch net iets anders dan anderen.17 mei 2012

Pannenlappen

Ook al is het vandaag een feestdag , vandaag ook " HAKEN OP DONDERDAG "
Een tijdje geleden hebben wij besloten op de FB pagina waar ik lid van ben dat deze maand de opdracht is om pannenlappen te maken, moest er toch even over nadenken welke ik leuk vond en in welke kleuren ik deze dan ook wilde maken.
Het patroon dat ik gebruikt heb is een echt retro patroon en was er dan ook direct verzot op toen ik dit zag staan.
voor het patroon klik hier hopelijk vinden jullie dit ook een leuke.16 mei 2012

granny afrikaanse bloem

Een hele tijd geleden vond ik het ontzettend leuk om een heleboel granny's te maken . Maar wat ga ik er nu eigenlijk van maken daar geraak ik maar niet uit .
Nu dat het beter weer begint te worden geven die felle kleurtjes mij weer zin om verder te doen met dit project, vond ze terug toen ik een van mijn zakken met allerlei WIP ging snollen.
Als er iemand een goed idee heeft wil ik dat graag horen, ikzelf dacht aan een kussen het is met dat splitkatoen van de wibra gemaakt en weegt erg zwaar dus een deken gaat echt niet.
ook ben ik zo stom geweest om direct dat witte randje erom te zetten, anders had ik ze mooi aan elkaar kunnen haken, en om dat nu nog te doen vind ik zelf niet erg mooi dat trek naar mijn mening te hard.

14 mei 2012

Flower slippers baby

Ik heb vandaag nog eens een baby slipper gemaakt. Deze zag er zo lief en vrolijk uit en met dit zomerweer buiten maakt alles gewoon weer meer aangenaam.
Dit is een afrikaanse bloem die hier meer in verwerkt zit , de grijze koordjes zijn extra veters om de slippers vast te zetten rond de voet.

12 mei 2012

booties

Ik ben nog eens gaan winkelen, want ik wilde mijzelf nog eens verwennen met nieuwe bolletjes katoen.
Bij ons in de winkelwandelstraat zit zo'n winkeltje van buitenlanders en deze verkopen ook een assortiment met wol en vorige keer had ik eens een bolletjes meegenomen om te proberen en deze viel erg goed mee en de prijs was maar 1,59 € per bolletje dat ik vandaag er 10 heb bijgekochtOok heb ik mij nog maar eens een keer gewaagd aan het testen van een patroon voor iemand op ravelry en deze maal waren het kleine booties voor een baby, leuk en snel om te maken .10 mei 2012

Haken op Donderdag

Ik was er al een paar weken mee in mijn hoofd aan het rondlopen of  ik zou  deelnemen aan " HAKEN OP DONDERDAG" , het is toch altijd even een opdracht om eraan te denken dat je op donderdag iets moet plaatsen wat met haken te maken heeft, wat je zelf gemaakt hebt of wil maken , iets waarmee je nog steeds bezig bent.
Maar eigenlijk vind ik dit alles zo ontzettend leuk en leer elke dag weer bij dat ik voor mezelf heb besloten om mee te doen. Hopelijk volgen er nog andere dames, want hoe meer zielen hoe meer vreugde. Het is een initiatief van http://beesandappletrees.blogspot.com/ voor de dames die interesse hebben.Ik had mij ingeschreven bij ravely om mee te doen met het testen van patronen en hierbij moest ik een soort dino maken, ik dacht snel klaar en dan heeft die dame toch een proefhaakster.
Viel mij erg tegen patroon klopte langs geen kant en het lelijke monster is zo lelijk dat ik het bijna niet durf te plaatsen hier.
Maar ja, heb het gemaakt dus hier komt hij.9 mei 2012

Rainbow Tasje

Dit was een heel erg leuk project om te maken, van al die verschillende kleuren word ik ook happy van.
Het enige nadeel van dit tasje is dat het heel erg klein is uitgevallen, dus niet iets dat je even ergens naartoe neemt.
Voor mij is dit een echt speeltasje voor kleine meisjes waar net een zakdoek in past, dat is ook de reden dat ik er een handvat heb aangemaakt wilde er eigenlijk geen extra katoen aan besteden.
Mijn kleurkeuze is misschien niet zo voor de hand liggend maar zelf houd ik wel van die warme kleuren, is echt mijn ding.

voorkant tasje


achterkant tasje
3 mei 2012

werkwijze perfecte rondje

Het perfecte rondje
T1: maak een ring met daarin 6 vasten (6)
T2: *2 vasten in de volgende steek* 6x (12)
T3: *1 vaste, 2 vasten in de volgende st* 6x (18)
T4: 1 vaste, *2 vasten in de volgende st, 2 vasten* 5x, 1 vaste (24)
T5: *3 vasten, 2 vasten in de volgende st* 6x (30 st)
T6: 2 vasten, *2 vasten in de volgende st, 4 vasten* 5x, 2 vasten (36)
T7: *5 vasten, 2 vasten in de volgende st* 6x (42 st)
T8: 3 vasten, *2 vasten in de volgende st, 6 vasten* 5x, 3 vasten (48)
T9: *7 vasten, 2 vasten in de volgende st* 6x (54 st)
T10: 4 vasten, *2 vasten in de volgende st, 8 vasten * 5x, 4 vasten (60)
T11: *9 vasten, 2 vasten in de volgende st* 6x (66)
T12: 5 vasten, *2 vasten in de volgende st, 10 vasten * 5x, 5 vasten (72)
enz.
De bedoeling is alles wat tussen * herhalen * en x het aantal keren dat de herhaling moet gedaan worden .
Moest er toch nog iets niet duidelijk zijn, vraag het dan gewoon hé ;)

Het perfecte rondje

Toen ik begon met het spandoosje kwam ik al snel tot het besluit dat de manier van haken zoals amigurumi 6 , 12 , 18 , 24, enz. altijd op dezelfde manier verdubbelen niet een rondje word maar een zeshoek. Persoonlijk stoorde mij dat echt verschrikkelijk, toen viel mijne eurocent ik had ooit eens ergens tegengekomen had hoe je een mooi rondje kan haken. Aangezien nog meerdere onder ons dit al eens tegenkomen ( als je een badge maakt ) wil ik dit delen met jullie. als je een beetje oplet zie je dat er vast patroon inzit, door deze manier van rondhaken te gebruiken komen de verdubbelingen niet boven elkaar te liggen en daardoor krijg je een rondje dat ook plat is natuurlijk. Komt ook van pas voor een mooie ronde pannenlap
na 4 rondjes
na 10 rondjes uitleg volgt

2 mei 2012

uiltje op doosje

Dit heb ik de afgelopen dagen in elkaar gezet, een doosje omhaakt met een uiltje erop Eigenlijk was dit helemaal niet de bedoeling om dit te maken, maar ik naar de wibra om nog eens een kijkje te nemen in de wolkast en wat ziet mijn oog liggen een beetje verder, ja hoor van die kleine spandoosjes dus kon het niet laten om ze niet mee te nemen en thuis, je kent dat wel alles waar je aan bezig bent word snel opzij geschoven. Is nog niet helemaal klaar, ik moet nog lijm gaan kopen om alles vast te kleven en voor de binnenkant heb ik nog een erg leuk stukje inpakpapier liggen maar ja geen lijm.